ISM News

Update nr. 111

Januari 2021

In deze ISM News Update:

  • Aanpak van de IMO Cyber Requirements
  • ParisMoU-richtlijnen voor certificaten & bemanningswisselingen met betrekking tot COVID-19
  • Revisie 4 van het Contingency Plan van IL&T is gepubliceerd
  • RBG’s Vaardagenteller
Terug naar alle News Updates

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze ISM News Update.

Schrijf je nu in!

Aanpak van de IMO Cyber ​​Requirements

Terwijl de IMO voorschriften in de loop van 2021 voor de maritieme sector van kracht worden (vanaf de eerste DOC audit), lopen de interpretaties van handhaving en naleving flink uiteen. Een pragmatische implementatie van Cyber Security in het Safety Management Systeem hebben wij reeds in eerdere News Updates uitgelegd.

De US Coast Guard heeft inmiddels via deze Circular aangegeven, dat een gebrek aan niet naleving van deze IMO vereiste kan leiden tot directe aanhouding van het betreffende schip. Ook kan het zijn, dat bij een Port State Controle naar de naleving gevraagd word, ook al is er nog geen Concentrated Inspection Campaign voor aangekondigd.

 

ParisMoU-richtlijnen voor certificaten & bemanningswisselingen met betrekking tot COVID-19

Op 17 december 2020 heeft de ParisMoU on Port State Control een aantal nuttige richtlijnen gepubliceerd voor reders, kapiteins en officieren. Sommige vlaggenstaten hebben instructies gegeven aan de onder hun vlag varende schepen met betrekking tot ongeldige documenten als gevolg van de pandemie, en deze publicatie helpt problemen in bredere zin op te lossen.

ParisMoU hield ook rekening met de lopende ontwikkelingen met betrekking tot de COVID-19-pandemie, met name de kwestie van te lange diensttijd aan boord. Hoewel de pandemie de industrie blijft treffen, zal het ParisMoU blijven streven naar een striktere naleving van de fundamentele vereisten van het Maritiem Arbeidsverdrag.

Havenstaat controles worden aangespoord om bij het toepassen van de richtlijnen van de ILO, specifiek schriftelijk bewijs te eisen van de toestemming van de vlaggenstaat voor elk vaartuig, inclusief (een lijst van) individuele zeevarenden die een dienstperiode aan boord boven de standaard van 11 maanden varen. In deze gevallen moet ook een door de vlaggenstaat goedgekeurd herstelplan worden aangevraagd waarin wordt beschreven hoe afwijkingen op de vereisten van het Maritiem Arbeidsverdrag (MLC) worden beheerd, met inbegrip van de mogelijkheden voor repatriëring in de eerst volgende aanloophavens. Bovendien moet de havenstaat de havenstaatcontrole-autoriteiten in de komende aanloophavens in kennis stellen van het overeengekomen plan en overwegen om een ​​passend scheepsgerelateerd bericht in THETIS in te voeren.

 

Revisie 4 van het Contingency Plan van IL&T (Inspectie van Leefomgeving en Transport) is gepubliceerd

Aangezien de pandemie aanhoudt en de lockdowns de audits, keuringen en certificeringen vermoeilijken, is er door IL&T op 31 dec 2020 een update gepubliceerd van het Contingency Plan. Hierin worden mogelijke overgangsregelingen verleend voor zeeschepen onder NL vlag en hun bemanningen m.b.t. medische keuringen, STCW trainingen, vaarbevoegdheden, scheepscertificaten en compliance audits. Het betreffende document kan hier gedownload worden of kopieer https://www.ilent.nl/documenten/publicaties/2020/12/21/coronavirus-covid-19-contingency-plan-and-guidelines-netherlands-shipping naar je browser.

 

Nu verkrijgbaar: RBG’s vaardagenteller

Velen zullen dit herkennen: de verloopdatum van je vaarbevoegdheidsbewijs kruipt dichterbij en je moet aan de bak. Welke documenten moest je ook weer aanleveren om je papiertje te vernieuwen? Welke cursus moest je nou wel, en welke niet refreshen? Heb je inmiddels voldoende vaardagen verzameld om je vaarbevoegdheid te verhogen?

Rood Boven Groen ontvangt bijna iedere dag wel zulke vragen. We bieden flowcharts en handleidingen gratis aan om je te helpen gecertificeerd te blijven. En we kondigen graag onze laatste toevoeging op dit vlak aan: de vaardagenteller (‘sea time calculator’). Dit is een Excel tool die je kunt gebruiken met versies 97-2003 en hoger.

Gebruik hem om snel je vaardagen uit te rekenen en inzicht te krijgen in je vaarbevoegdheidsmogelijkheden! Download de vaardagenteller hier.

Hartelijke groeten,
Het RBG Team