ISM News

Update nr. 103

In deze ISM News Update:

  • CIC Emergency systems and procedures
  • Safe Sea Net
  • Port Base – een belangrijke rol in Nederlandse handelshavens
  • Ben u ooit gepest of lastiggevallen?
  • Wisseling kantoorbemanning
Terug naar News Updates

CIC Emergency systems and procedures

Volgende week, op 1 september 2019, begint de geconcentreerde inspectiecampagne (CIC) van Port State Control. De nadruk ligt op noodsystemen en procedures waarbij de paraatheid van bemanning en noodapparatuur in geval van nood wordt gecontroleerd. Voor deze CIC is een vragenlijst beschikbaar via de volgende link.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om bekend te raken met de vragenlijst voor de CIC en uw bemanning dienovereenkomxtig te informeren om voorbereid te zijn.

Het doel van deze CIC is het verminderen van hardnekkige tekortkomingen, met name met betrekking tot noodgeneratoren, noodbrandbluspompen en registratie (inclusief evaluaties) van oefeningen.

 

Safe Sea Net

In ISM Newsupdate nr. 86 en 102 schreven we een artikel met betrekking tot Safe Sea Net procedures. Omdat de meeste van onze klanten in Scandinavische gebieden varen, willen wij u graag op de hoogte houden van de juiste crew- en traineelist voor de aangewezen landen.

Voor uw gemak vindt u de toepasbare documentatie via de volgende link:

Kijk voor meer informatie of updates op onze website.

 

Port Base – een belangrijke rol in Nederlandse handelshavens

Het Port Community System biedt zgn. smart services waarmee alle partijen in en rond Rotterdam en de andere Nederlandse havens gemakkelijk voor meer dan tien jaar logistieke informatie kunnen uitwisselen. Tussen bedrijven en andere partijen, zoals Customs en Harbor Masters, maar ook tussen bedrijven en andere derde partijen.

Het PCS is beschikbaar voor alle commerciële Nederlandse havensectoren:

  • Containers
  • General cargo
  • Dry Bulk and Liquid Bulk.

Kijk hier voor meer informatie over PCS en hoe u zich kunt abonneren.

 

Ben u ooit gepest of lastiggevallen?

Zoals Tanya Blake (SAS-editor) in haar artikel in oktober 2018 vermeldde, is pesten of intimidatie vaak onder het oppervlak verborgen in het dagelijkse beroepsleven van zeevarenden.

Pesten is een bepaalde vorm van intimidatie die vijandig of wraakzuchtig gedrag omvat, waardoor de ontvanger zich bedreigd of geïntimideerd kan voelen.

Vanaf januari 2019 zijn procedures met betrekking tot dit onderwerp verplicht. Een leidraad voor het elimineren van intimidatie aan boord van schepen en pesten vindt u hier.

Het hebben van de juiste procedures zal leiden tot een positieve werkomgeving voor zeevarenden die waarschijnlijk meer tot uiting komt in betere werkprestaties en een vermindering van afwezigheid.

 

Wisseling kantoorbemanning

Vanaf 1 september zal Margreet Jongman niet meer werkzaam zijn voor Rood Boven Groen. Ze heeft hier met veel plezier gewerkt maar is erachter gekomen dat haar echte interesse ligt bij wat ze eerder deed: het werk als crewing manager.

Haar opvolger, Madalina Pencea versterkt ons team vanaf begin augustus jl.

Madalina is van oorsprong Roemeense en heeft jarenlange ervaring als brug-officier op de koopvaardij. Sinds enkele jaren woont ze in Franeker en kan nu haar enorme kennis over ISM, ISPS, MLC en meer inzetten om Margreet te vervangen.

Hartelijke groeten,
Het RBG Team