ISM News

Update nr. 116

December 2021

In deze ISM News Update:

  • Nieuwe editie Legal Handbook Shipmaster
  • 8e versie van het corona-noodplan van ILT gepubliceerd
  • Eisen aan medische uitrusting Nederlandse schepen vernieuwd
  • Oefenen met davit-gelanceerde reddingsvlotten voor passagiersschepen
Terug naar alle News Updates

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze ISM News Update.

Schrijf je nu in!

Nieuwe editie Legal Handbook Shipmaster

De Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij (NVKK) heeft in 2021 een nieuwe editie van haar ‘Legal Handbook Shipmaster’ uitgebracht.  Sinds de eerste uitgave in 2013 is dit handboek, waarin maritieme wetgeving helder en praktisch toegelicht wordt, onverminderd populair.

De nieuwe editie wordt door de NVKK gratis online beschikbaar gesteld en kan hier gedownload worden.

 

8e versie van het corona-noodplan van ILT gepubliceerd

De achtste versie van het corona-noodplan van ILT staat inmiddels online. Deze nieuwe versie treedt per 1 januari 2022 in werking.  Veel bijzondere maatregelen die in de vorige noodplannen stonden zijn in deze versie inmiddels afgeschaald of opgeheven, zoals de verlengde geldigheid van vaarbevoegdheidsbewijzen en trainingscertificaten. Download de 8e versie van het noodplan hier.

 

Eisen aan medische uitrusting Nederlandse schepen vernieuwd

Bijlage 5 van de Regeling Veiligheid Zeeschepen, waarin de eisen voor de medische uitrusting van schepen staan genoemd, is in de afgelopen maand vernieuwd. Opgenomen in de uitrusting is nu o.a. een malariatest; niet meer verplicht zijn o.a. condooms. De vergelijking van de nieuwe met de oude versie is hier te bekijken.

 

Oefenen met davit-gelanceerde reddingsvlotten voor passagiersschepen

Hoewel eerder al opgenomen in ItoRO no. 12, werd in deze nieuwsbrief van de Scheepvaartinspectie nogmaals de eis voor het oefenen met het lanceren en opblazen van een davit-gelanceerd reddingsvlot genoemd. SOLAS eist dat zo’n oefening minstens eenmaal per 4 maanden gehouden wordt maar staat (indien scherp gelezen) simulatie toe; Nederland verwacht echter van haar passagiersschepen dat zij minimaal eenmaal per jaar het lanceren en opblazen ‘in het echt’ oefenen.

Hartelijke groeten,
Het RBG Team