ISM News

Update nr. 121

Augustus 2022

In deze ISM News Update:

  • Nieuwe IMO Guidelines on Cyber ​​Security
  • Port State Concentrated Inspection Campaign (CIC) op STCW
  • NSI publiceert geupdate ItoRO (Information to Recognized Organisations) no. 24 ‘Ban on the use of Asbestos on ships’
  • Kustwacht heeft nieuwe telefoonnummers
  • Herziening van de Wet Zeevarenden
Vorige News Updates

Nieuwe IMO Guidelines on Cyber Security

De nieuwe richtlijnen geven aanbevelingen over maritiem cyberrisicobeheer om de scheepvaart te beschermen tegen huidige en opkomende cyberdreigingen en kwetsbaarheden. De richtlijnen bevatten ook functionele elementen die effectief cyberrisicobeheer ondersteunen. Download de nieuwe versie hier.

 

Port State Concentrated Inspection Campaign (CIC) op STCW

Port State Control (PSC) zal een inspectie campagne uitvoeren op STCW.

Deze campagne duurt drie maanden, beginnend op 1 september 2022 en eindigend op 30 november 2022. De CIC-inspecties gelden voor alle schepen en worden uitgevoerd in combinatie met de reguliere Port State Control-inspecties. Het persbericht van de Paris MoU-inspectiecampagne over STCW inclusief vragenlijst is hier beschikbaar.

 

NSI publiceert geupdate ItoRO (Information to Recognized Organisations) no. 24 ‘Ban on the use of Asbestos on ships’

Het internationale SOLAS-verdrag van de IMO verbiedt de installatie van materialen die asbest bevatten in zeeschepen. Dit verbod gold van 1 juli 2002 met enkele uitzonderingen tot 1 januari 2011 en sindsdien geldt het zonder uitzonderingen. De reeds bestaande Informatie no.24 is herzien door IL&T en geldig sinds 25 juli 2022, daarom is de eerste versie op onze Download pagina vervangen door deze nieuwe versie.

 

Kustwacht heeft nieuwe telefoonnummers

De wijziging is het gevolg van de invoering van een nieuw telefooncentralesysteem door de Kustwacht. Het is vanaf nu niet meer mogelijk om de Kustwacht te bereiken op de 0223-nummers. Oproepen naar de oude nummers worden voor een beperkte tijd doorgeschakeld.

Het is essentieel dat u de oude 0223-nummers van de Kustwacht verwijdert uit alle systemen. Denk hierbij niet alleen aan uw eigen telefoon, maar ook aan telefooncentrales, notebooks, interne telefoonlijsten, formulieren, procedures en bijvoorbeeld noodplannen.

Actueel overzicht telefoonnummers:

  • Operationele telefoonnummer van Kustwachtcentrum Nederland +31 88 – 958 4000 (voor noodgevallen en operationeel)
  • Alarmnummer voor nationale oproepen blijft 0900-0111
  • Alarmnummer voor internationale gesprekken is +31 88 – 958 4000.
  • Radio Medische Dienst +31 88 – 958 4020
  • Telefoonnummer voor persvragen +31 88 – 950 2222

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij de Nederlandse Kustwacht.

 

Herziening van de wet Zeevarenden

De Wet Zeevarenden wordt gewijzigd en gaat waarschijnlijk Wet bemanning zeeschepen heten. Wij zullen hiervoor een aparte STCW Newsupdate versturen. Wij kunnen wel alvast vermelden, dat RBG in samenwerking met de EZS (Enkhuizer Zeevaartschool) en de BBZ (Vereniging Beroepschartervaart) een belangrijke wijziging heeft kunnen bewerkstelligen: Met ingang van de vernieuwde wetgeving hoeven bemanningsleden van SOLAS passagiersschepen niet meer de tot heden vereiste Ro-ro training conform  STCW V/2.9 te volgen. Deze training was speciaal voor officieren van Ro-ro passagiersschepen in het leven geroepen n.a.v. verschillende ongelukken met en aan boord van dit type schepen.

Hartelijke groeten,
Het RBG Team

Stay tuned, sign up for our ISM News Update.