ISM News

Update nr. 62

In deze ISM News Update:

  • Nieuwe medewerker Rood Boven Groen
  • DOC audit Rood Boven Groen
  • Goedkeuring STCW Passenger Safety, Cargo Safety and Hull Integrity
  • Hulpmiddel DMLC Part II
  • SEEMP
  • Passenger Liability
Terug naar News Updates

Nieuwe medewerker Rood Boven Groen

Sinds afgelopen voorjaar hebben wij regelmatig gebruik gemaakt van de administratieve diensten van Elly van Kekem. Dit beviel wederzijds zo goed, dat wij haar, naast Deike Meijer en Janke Kingma, nu als derde vaste kracht in ons team hebben opgenomen. Zij is vooral belast met het ontwikkelen en voorbereiden van trainingen, neemt de nodige vertalingen voor haar rekening en gaat de financiële boekhouding ondersteunen.

 

DOC audit Rood Boven Groen

Op 20 november heeft Bureau Veritas weer een annual DOC audit bij ons op kantoor uitgevoerd. Wij hadden geen NC’s, geen Observations en geen Findings! Wel heeft BV op ons aandringen eindelijk toegestaan om de RI&E (ARBO) en het Risk Assesment (ISM) bij elkaar te voegen. Hiermee zijn de documenten weer minder in omvang geworden.

 

Goedkeuring STCW Passenger Safety, Cargo Safety and Hull Integrity

Sinds 7 november is naast de goedkeuring van onze STCW training “Crisis Management & Human Behaviour”, ook de door IMO vernieuwde “Passenger Safety, Cargo Safety and Hull Integrity” weer goedgekeurd door ILT voor de periode van 5 jaar. Wij werken nu aan een goedkeuring voor de STCW training Ship Security Officer/Company Security Officer.

 

Hulpmiddel DMLC Part II

Zoals besproken in de vorige News Update is vanaf vandaag het herziene Garbage Recordbook en Garbage Management Plan te downloaden van onze website. Vanaf 1 januari 2013 zijn deze nieuwe versies van kracht.

RBG legt op dit moment de laatste hand aan een handig on-line hulpmiddel voor het samenstellen van het DMLC Part II. Dit scheepsspecifieke document vormt straks een belangrijk onderdeel van de voor MLC-2006 verplichte documentatie aan boord. MLC-2006 wordt van kracht op 20 augustus 2013.

 

SEEMP

Vanaf 1 jan 2013 is het voor schepen > 400 GT verplicht om een Ship Energy Efficiency Management Plan (SEEMP) te hebben. Dit houd in, dat vanaf het eerst volgende intermediate of renewal IAPP survey het plan uitgewerkt aan boord dient te zijn en aangeboden moet worden aan de surveyor. Wij zullen de betreffende schepen begin december een template SEEMP sturen, zodat iedereen alvast kan beginnen over de invulling ervan na te denken.

 

Passenger Liability

Vanaf 1-1-2013 zijn schepen > 300 GT verplicht een verzekering voor aansprakelijkheid van de passagier te hebben. Dit dient aan boord aangetoond te kunnen worden met een certificaat van de verzekeraar.

Hartelijke groeten,
Het RBG Team