ISM News

Update nr. 84

In deze ISM News Update:

  • Vaarbevoegdheidsbewijs tijdig verlengen
  • Kannad Marine Safelink EPIRB recall
  • Afschaffen standaard onderzoek tuberculose
  • Digitaal Ship Security Plan van RBG goed ontvangen
  • Medische uitrusting
  • Digitale nautische updates en boekwerken
  • Non-ISPS verklaring zeilschepen
Terug naar News Updates

Vaarbevoegdheidsbewijs tijdig verlengen

Veel vaarbevoegdheidsbewijzen zijn geldig tot 31-12-2016. Na die datum zijn alleen vaarbevoegdheidsbewijzen geldig, die aangevraagd zijn onder nieuwe wetgeving (Manila). Het KIWA adviseert houders van een oude vaarbevoegdheid in de eerste helft van 2016 hun nieuwe vaarbevoegdheidsbewijs aan te vragen. Dit in verband met een lange doorlooptijd bij het KIWA vanwege het verwachte grote aantal aanvragen tegen het einde van het jaar. Uiteraard is Rood Boven Groen u graag van dienst bij de aanvraag van een vaarbevoegdheidsbewijs.

 

Kannad Marine Safelink EPIRB recall

Via ILT en RH ontvingen wij bericht dat de Kannad Marine Safelink EPIRB wereldwijd wordt teruggeroepen vanwege een productiefout. Het blijkt dat het plastic omhulsel van deze EPIRB vroegtijdig verouderd. De EPIRB zal hierdoor mogelijk niet goed functioneren. Heeft u ook een dergelijke EPIRB in uw bezit, dan wordt u geadviseerd u te laten informeren via www.kannadmarine.com. Ook RBG kan u voorzien van het gehele bericht dat Kannad Marine heeft uitgevaardigd.

 

Afschaffen standaard onderzoek tuberculose

Tot voor kort was een Thorax foto t.b.v. tuberculose-onderzoek nodig voor een medische keuring voor zeevarenden. Sinds 1 oktober 2015 is deze Thorax foto niet meer verplicht voor zeevarenden, tenzij deze uit een aangegeven risicogebied komen. Verdere informatie hierover is te vinden op de website van ILT.

 

Digitaal Ship Security Plan van RBG goed ontvangen

Rood Boven Groen heeft in 2015 een digitaal systeem ontwikkeld voor het maken van een Ship Security Plan (SSP). Daarmee voorzien wij in de toenemende vraag van klanten naar een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk SSP. Het digitale systeem is niet alleen enthousiast ontvangen door klanten, maar ook door diverse klassenbureau’s.
Het Ship Security Plan is toegankelijk en begrijpelijk opgezet. Dat resulteert onder andere in een gemakkelijke implementatie van het systeem en in verkorte audittijden. Eerder al bracht Rood Boven Groen met succes een digitaal Safety Management System op de markt. Het uitbrengen van een digitaal SSP is een logisch vervolg hierop.

 

Medische uitrusting

Onlangs is een nieuwe toelichting verschenen op de medische uitrusting aan boord van zeeschepen. Aanpassing in de medische toerusting is het middel Metoclopramide supp. 20 mg. (2.2.02). Dit is uit de handel genomen. Advies is om dit middel te vervangen door Metoclopramide supp. 10 mg. in dezelfde hoeveelheden. Het document op de website van Rood Boven Groen is inmiddels ge-update.

 

Digitale nautische updates en boekwerken

Datema presenteert twee nieuwe digitale producten die het bijhouden van kaarten en boekwerken aan boord gemakkelijker maken. Het gebruik van papieren boekwerken wordt op deze manier overbodig gemaakt. De twee systemen, e-NPS en ADP, zijn door de meeste Vlaggenstaten erkend als officiële vervanger voor de papieren varianten van nautische boekwerken, updates van boekwerken, Notices to Mariners, etc. ADP omvat de verplichte boekwerken: Admiralty List of Radio Signals, Digital Radio Signals en Total Tide. Het is mogelijk om licenties per gebied aan te schaffen. Meer informatie over beide producten is te vinden op onze website: e-NPS en ADP.

 

Non-ISPS verklaring zeilschepen

De Non-ISPS verklaring voor zeilschepen geldig tot 1 januari 2017 is te downloaden vanaf onze site. Zeilschepen wordt geadviseerd deze aan boord te bewaren.

Hartelijke groeten,
Het RBG Team