ISM News

Update nr. 95

In deze ISM News Update:

  • Crowd management training online
  • Vertrek Jan Dijkstra
  • Nieuwe IMO Guidelines ter voorkoming van ongelukken bij Lifeboat oefeningen
  • IMO FAL Formulieren
  • Garbage Record Book
  • AVG
Terug naar News Updates

Crowd management training online

We hebben het mogelijk gemaakt om de STCW training Crowd management (regulations V/2, paragraph 4 and section A-V/2.1) and Safety training for personnel providing direct service to passengers in passenger spaces (regulation V/2, paragraph 5 and section A-V/2 paragraph 2) online te mogen aanbieden. Het reizen naar een trainingslocatie is hierdoor overbodig geworden, je hebt enkel een computer en stabiele internetverbinding nodig. Op sommige schepen hebben we een digitale versie geinstalleerd waarbij internetverbinding niet meer nodig is. Nieuwsgierig naar welke trainingen online worden aangeboden? Kijk op onze website www.roodbovengroen.nl/stcw-trainingen/

 

Vertrek Jan Dijkstra

Vanaf 1 december zal Jan Dijkstra niet langer werkzaam zijn voor Rood Boven Groen. Ondanks de goede samenwerking hebben we in de afgelopen maanden vastgesteld dat de activiteiten van Rood Boven Groen en de ambitie van Jan niet de juiste combinatie is. We wensen Jan veel succes met zijn nieuwe uitdaging, en zullen zoals altijd met het hele team onze klanten van dienst blijven. Sjoerd van der Berg, al enkele jaren bekend als freelancer bij RBG, zal voorlopig de werkzaamheden van Jan overnemen.

 

Nieuwe IMO Guidelines ter voorkoming van ongelukken bij Lifeboat oefeningen

De IMO heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven ter voorkoming van ongelukken bij Lifeboat drills. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat de fysieke activeringen van het vrijgavemechanisme van een lifeboat tijdens de oefening vermeden zou moeten worden zodat het risico van ongevallen, waar de crew aan bloot gesteld wordt, is verkleind. De nieuwe richtlijnen staan vermeld in MSC.1/Circ.1578, Guidelines on safety during abandon ship drills using lifeboats met een speciale bijlage omtrent simulated launching tijdens een oefening met freefall lifeboats.

 

IMO FAL Formulieren

De IMO heeft aangegeven per 1 januari 2018 nieuwe FAL formulieren uit te geven. Drie additionele verklaringen zullen aan deze lijst worden toegevoegd te weten; security-related information, advance electronic cargo information voor risico inventarisatie bij de douane en een advance notification form voor waste delivery aan de havenfaciliteiten. De nieuwe formulieren zullen begin januari beschikbaar zijn via de RBG website onder downloads.

 

Garbage Record Book

In aansluiting op het vorige onderwerp met betrekking tot waste delivery zal per 1 maart 2018 de nieuwe regelgeving omtrent het Garbage Management Plan en het Garbage Record Book in werking treden. Deze wijzigingen zijn vastgelegd in Resolution MEPC.277.(70).Een belangrijke wijziging hierin is de nieuwe categorie E-Waste, oftewel elektronisch afval. Dit zijn defecte en verouderde elektronische apparaten die overbodig zijn geworden. In de resolutie vindt u ook de nieuwe beschrijvingen van het afval en de Record of Garbage Discharges.

 

AVG

De AVG, Algemene Vordering Gegevensbescherming, wordt volgend jaar 2018 van kracht. De nadruk van deze vordering ligt op het aantoonbaar maken dat u zich aan de wet houdt. Wij adviseren bedrijven dit goed in hun ISM en/of ISO te implementeren. Indiengewenst assisteren wij u graag.

Hartelijke groeten,
Het RBG Team