Online STCW trainingSommige RBG online STCW trainingen bevatten een werkboek: waarom is dat en wat zijn de voordelen?


Theorie in praktijk brengen is ‘de beste oefening’

 

De volgende RBG online STCW trainingen bevatten korte werkboeken:

Elke kandidaat moet het online examen doen en het werkboek invullen. De praktische taken om aan boord te doen zijn toegevoegd om de effectiviteit en waarde van de cursussen verder te verbeteren. De cursist dient de praktische taken uit te voeren onder toezicht van de Security of Safety Officer aan boord. Om ervoor te zorgen dat de online training wordt uitgevoerd volgens de procedures van Rood Boven Groen, dienen alle documenten en checklists te worden ondertekend en afgestempeld door de Security of Safety Officer.

 

Wat zijn de voordelen?

Het werkboek biedt de mogelijkheid om de theorie in praktijk te brengen. De opdrachten zijn kort en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de werkomgeving aan boord. Het uitvoeren van de taken op het schip waarop de zeevarende zal varen, biedt de perfecte gelegenheid om het schip en de bemanning goed te leren kennen. De ondersteuning van de Security of Safety Officer bij deze taken heeft extra voordelen. De opdrachten stellen de deelnemer in staat om de bemanning verder te ondersteunen door te assisteren of waarnemen bij een veiligheidsoefening.

Van de Security of Safety Officer wordt niet verwacht dat hij inhoud aan de training toevoegt; de deelnemer zal over alle benodigde informatie moeten beschikken om de taken uit te voeren. De medewerking en ondersteuning van de Security of Safety Officer om ervoor te zorgen dat de deelnemer de taken veilig en verantwoord uitvoert, wordt echter zeer op prijs gesteld.

Kiezen voor een online cursus in combinatie met een werkboek scheelt reistijd en kosten. Een bijkomend voordeel is dat het volgen van een online cursus met een werkboek een kleinere ecologische footprint achter laat dan een klassikale training.

 

Overzicht van een werkboek

Het werkboek van de online Designated Security Duties training heeft vijf taken en opdrachten voor aan boord. Een van de taken is bijvoorbeeld het uitvoeren van de onderzoek zoals gedemonstreerd in de online cursus. Het werkboek voor se Passenger Safety, Cargo Safety & Hull Integrity training bestaat uit vijf open vragen. Een vraag gaat bijvoorbeeld over het risico van ladingverschuiving en het hebben van gevaarlijke goederen aan boord. Het voltooien van het werkboek neemt ongeveer één tot twee uur in beslag.

 

Waarom kiezen voor een RBG training?

De Nederlandse Scheepvaartinspectie certificeert de STCW-cursussen van Rood Boven Groen en Nederlandse certificaten worden wereldwijd geaccepteerd (IMO White List). Heeft u interesse in een samenwerking met Rood Boven Groen, neem dan gerust contact met ons op. Wilt u meer weten over de voordelen van het kopen van meerdere cursussen voor uw bemanning, dan kunt u hier meer lezen.