Nu volledig online: De STCW-Training Passenger Ship Crisis Management & Human Behaviour

Rood boven Groen biedt 10 verschillende online (refresher) trainingen aan waaronder nu ook de training Passenger Ship Crisis Management & Human Behaviour (CM&HB). Als gevolg van de reisbeperkingen tijdens de Corona pandemie kreeg Rood Boven Groen van Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) toestemming om de klassikale training CM&HB hybride aan te bieden, dus deels online zelfstandig en deels als webinar met een trainer. Naar aanleiding hiervan is vervolgens de training geheel online ontwikkeld, zonder tussenkomst van trainers of assessors. Bemanningsleden kunnen de training vanaf nu online volgen waar en wanneer het hen uitkomt.

De theorie van de online-trainingen wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden van het team van Rood Boven Groen en komt tot leven door het behandelen van diverse onderzoeksrapporten van scheepsongelukken uit het verleden. Deze combinatie moet voor een attractieve leeromgeving zorgen, waarbij bewustzijn de rode draad vormt.

Bemanningsleden die deze training online willen volgen kunnen eenvoudig opgegeven worden door contact op te nemen met Rood Boven Groen of door de training via de website te kopen. Bij aankoop van de training in november ’23 kan de 10% kortingscode RBGCMHBNOV gebruikt worden. 

 

STCW Training Passenger Ship Crisis Management & Human Behaviour

De  STCW Training Passenger Ship Crisis Management & Human Behaviour is verplicht voor kapiteins, stuurlieden, machinisten en alle andere bemanningsleden, die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van passagiers aan boord van passagiersschepen in de zeevaart. De online-training CMHB is geschreven en opgebouwd vanuit de beleving van de zeevarende, in tegenstelling tot veel andere trainingen die volledig zijn gebaseerd op een lesplan van een trainingsinstituut en de IMO Model Course. Deze online versie bespaart bedrijven en/of deelnemers reis- en verblijfkosten, en helpt bij het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Bemanningsleden kunnen de training vanaf nu volgen waar en wanneer het hen uitkomt.

 

Theorie in de online setting komt tot leven door casestudies

Stephan Kramer, directeur van Rood Boven Groen: “Rood Boven Groen denkt graag mee in de veranderende wereld waar ook alle zeevarenden zich in begeven. We blijven onze (online) STCW-trainingen ontwikkelen en zijn voortdurend bezig om onze dienstverlening te verbeteren met oog voor innovatie en een hoge kwaliteitsstandaard.”

“De STCW-code is voor ons de rode draad om te voldoen aan het wettelijke kader, met inachtneming van industriële standaarden. Samen met de ervaring van het team van Rood Boven Groen aan boord van verschillende type schepen, kunnen wij laagdrempelige trainingen aanbieden die naadloos aansluiten bij de praktijk aan boord.”

“Een STCW-training moet bovenal informatief zijn, maar zeker niet saai. Het is de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar om de cursist met alle beschikbare middelen bij de les te houden. Dit is niet alleen een eervolle opgave, ook een mooie uitdaging. Het motiveert onze trainers om nog meer in de huid van de cursist te kruipen en de ‘fun-factor’ te vergroten.”

Als laatste voegt Kramer toe: “De interactie zoals die er is in klassikale lessen, vangen wij tijdens onze online trainingen op door verschillende casestudies te (laten) behandelen. Deze casestudies zijn onderzoeksrapporten van scheepsongelukken uit het verleden met een hoog  ‘lessons learned’ karakter. Door de cursist denkbeeldig deel uit te laten maken van een onderzoeksteam, triggeren wij oplossingsgericht vermogen en handelen, en laten we de theorie tot leven komen.”

 

Bemanning opgeven voor deze training?

Bemanningsleden die deze training online willen volgen kunnen eenvoudig opgegeven worden door ons een mailtje te sturen naar info@roodbovengroen.com of door de training via de website te kopen. Bij aankoop van de training in november ’23 kan de 10% kortingscode RBGCMHBNOV gebruikt worden. Hierna krijgt het betreffende zeevarende toegang tot de online omgeving. Bij een voldoende beoordeling ontvangt het bemanningslid het certificaat binnen 3 dagen. Neem gerust contact op wanneer er nog vragen zijn over deze of een van onze andere trainingen.

 

 

Online STCW refresher course