Polar water operational manual

 

Het Polar Water Operational Manual is een schip specifiek document waarin wordt vastgelegd hoe het schip in polaire wateren moet worden gebruikt.

Een ervaren Master Mariner met Polar Advanced bevoegdheid van RBG kan u helpen de juiste keuzes te maken door inzicht te geven in de uitdagingen van een Polar Water Operational Manual, u en uw medewerkers op te leiden in combinatie met een grondige kennis van de regelgevende en commerciële kwesties die van invloed kunnen zijn op de implementatie van praktische oplossingen. Als onderdeel van uw team werken we samen aan oplossingen die we ook samen realiseren.

 

Polar Water Operational Manual (PWOM) vereist voor schepen in polaire wateren

Op 1 januari 2017 is de IMO Polar Code in werking getreden. Deze vereist dat schepen die in polaire wateren opereren een Polar Water Operational Manual (PWOM) overleggen om een ​​Polar Ship Certificate te kunnen verkrijgen. Wij zijn van mening dat de manier waarop een schip wordt bestuurd in polaire wateren, en vooral in ijs, een cruciaal aspect is voor veilige operaties. De kwaliteit van het PWOM zal van invloed zijn op een veilige bedrijfsvoering. Bijlage II van de Polar Code geeft een model PWOM. Het doel van het Polar Water Operational Manual is om de kapitein en de bemanning te informeren over de mogelijkheden, beperkingen en essentiële procedures van het schip in de poolwateren. Het is bedoeld om goede operationele beslissingen en acties te nemen om het schip, de bemanning en passagiers en de poolomgeving te beschermen. De procedures hebben betrekking op operaties onder zowel normale als noodomstandigheden in polaire wateren.

 

Risico’s herkennen met behulp van de Polar Water Operational Manual

Schepen, welke in poolgebieden opereren, worden blootgesteld aan een aantal unieke risico’s waar zeelieden mee te maken krijgen. Bijvoorbeeld frequente slechte weersomstandigheden, langere periodes van dag en nacht tijd, gebrek aan beschikbaarheid van kaarten met up-to-date informatie, beperkingen van communicatiesystemen en navigatiehulpmiddelen. Maar vooral de extreem lage temperaturen kunnen de effectiviteit van de scheepsuitrusting zoals lieren, reddingsmiddelen en navigatie uitrusting negatief gaan beïnvloeden, en daarnaast de bemanning beperken in hun veilige werkomgeving. Daarnaast kan Zee-ijs de romp en het voortstuwingssysteem kritisch belasten en de afgelegen ligging van sommige gebieden kunnen reddings- of SAR operaties ook moeilijk en kostbaar maken. Het Polar Water Operational Manual moet deze problemen beschrijven en de bemanning helpen om de risico’s te herkennen.

 

Ondersteuning bij ontwikkeling van Polar Water Operational Manual

Een goede voorbereiding is vereist voor een Polar Water Operational Manual en de documentatie en berekeningen die nodig zijn voor de validatie ervan. Voordat een Polar Water Operational Manual wordt ontwikkeld, helpen wij de rederij of operator de specifieke vereisten van de relevante flag en/of klasse organisatie te benoemen. Deze kennis gaat tot detailniveau van tekeningen, plannen, handleidingen en documentatie, evenals kennis van vereisten voor de goedkeuring van de Polar Code Operational Assessment en het PWOM. Het Polar Water Operational Manual omvat een breed scala aan onderwerpen, van technische systeemdetails tot monitoring procedures en noodvoorzieningen en planning. Als zodanig is het Polar Water Operational Manual ook een samensmelting van eigenaar/operator-procedures en andere informatie, zoals omschreven in ISM en ISO normen.

 

Vessel Risk Assessment Tool van RBG

Het Polar Water Operational Manual moet vastleggen hoe beslissingen worden genomen, of de ijscondities de ontwerp limieten van het schip overschrijden, rekening houdend met de operationele beperkingen op het Polar Ship Certificate. Er kan gebruik worden gemaakt van een passend beslissingsondersteunend systeem, zoals het Vessel Risk Assessment Tool (VRAT), dat door RBG is ontwikkeld. Het Vessel Risk Assessment Tool van RBG is een innovatieve tool waarmee bemanningen risicobeoordelingen kunnen uitvoeren voordat zij in een polair gebied met of zonder ijs varen. Voor schepen die alleen in ijsvrij water varen, moeten procedures worden vastgesteld om ervoor te zorgen dat het schip niet in aanraking komt met ijs.

Het Polar Water Operational Manual van Rood Boven Groen biedt u passende oplossingen voor alle types schepen en de optimale combinatie van kennis, niveau en inlevingsvermogen. In de meeste gevallen is het beter om een ​​professional in te huren met diepgaande kennis en ervaring, dan uren te besteden aan het uitvinden van ‘hoe’ en het produceren van een half-kennisproduct. Dit soort korte termijn probleemoplossingen loopt vaak uit op dubbel werk en extra onnodige kosten. De eisen die wij aan onszelf in elke opdracht stellen zijn: een permanente intensieve voorbereiding, constante waakzaamheid en hoge concentratie van begin tot eind.

Wij staan ​​voor korte termijn hulp en succes op lange termijn! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie. Onze ISM News Updates bevatten de laatste belangrijke ontwikkelingen. Schrijf u hier in.

 

Overzicht RBG supporting documents.