Rood Boven Groen
voor bedrijven

Samenwerken met (affiliate) partners uit de branche draagt bij aan onze missie om kwalitatief hoogwaardige STCW online trainingen en cursussen toegankelijk(er) te maken voor alle maritieme professionals. 

 

Bent u werkzaam voor een rederij of maritiem uitzendbureau en boekt u vaker (online) trainingen? Als zakelijke klant bij Rood Boven Groen kunt u profiteren van voordeel. 

Affiliate partner worden?

Heeft u een groot netwerk in de maritime en offshore wereld, of klanten die baat kunnen hebben bij onze trainingen en wilt u graag bijdragen aan deze missie? Dat kan! Als affiliate partner kunt u onze (online) STCW trainingen verkopen en ontvangt u commissie over elke verkochte training.

Hoe werkt het?

Geregistreerd affiliate partner worden is eenvoudig en vereist geen grote investeringen. Aanmelden kan via onderstaande formulier of neem contact op met ons team. Hierna sturen wij een affiliate contract met de commissie afspraken voor de te verkopen trainingen. Bij elke verwijzing van u als geregistreerd affiliate partner ontvangt u een verwijsbeloning. 

Verwijsbeloning

U kunt een verwijzing doen door uw naam, bedrijfsnaam en de naam van de klant te sturen naar info@roodbovengroen.com. Wanneer de zeevarende de training heeft afgerond, ontvangt u van RBG een verwijsbeloning.

De voordelen van onze (online) STCW trainingen voor zeevarenden

 • Onze online STCW trainingen en cursussen zijn onder de Nederlandse vlag goedgekeurde
 • Gekeurde certificaten en trainingen onder de Nederlandse vlag zijn algemeen erkend. (Bekijk vlaggen staten die Nederlandse certificaten accepteren.)
 • De STCW online cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Scheepvaartinspectie ILT, gebaseerd op de IMO Model Course
 • Online cursussen zijn kosteneffectief; er zijn geen reiskosten of reistijd.
 • De nieuwste online technieken maximaliseren de betrokkenheid van deelnemers. Sommige cursussen hebben een takenboek met praktische oefeningen om het leren aan boord te versterken.
 • Weinig datagebruik maakt het volgen van een online cursus aan boord mogelijk
 • Zeevarenden geven de voorkeur aan online cursussen omdat ze het werk rond andere verplichtingen kunnen plannen in eigen tijd en tempo.

Vaste klant worden van Rood Boven Groen?

Wilt u voor meerdere bemanningsleden onze STCW-trainingen afnemen? Dat kan ook! Vaste klanten profiteren van vele voordelen:

 • Korting op alle trainingen,
 • Achteraf betalen op rekening;
 • Mogelijkheid tot afnemen meerdere training login codes;
 • Mogelijkheid om een training offline te doen;

Hoe werkt het?

Vaste klant worden is eenvoudig en vereist geen investering van uw kant. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen en in overleg ontvang u een ‘voorraad’ inlogcodes. Enkel de codes worden na voltooiing van de betreffende STCW cursussen gefactureerd. Een scan van het certificaat wordt binnen 3 werkdagen per e-mail naar uw kantoor verzonden. Hard-copy certificaten voor onze gekeurde STCW-trainingen worden één keer per week per post verzonden. Bij spoed kan een attest ook eerder worden toegezonden.

Maak kennis met Team RBG

Rood Boven Groen bestaat uit een klein team van maritieme professionals. Onze eigen ervaringen op zee motiveren ons om andere maritieme professionals hierin te ondersteunen en te begeleiden.

Compliance Management, STCW trainingen en advies vaarbevoegdheid

Voor onze klanten die we helpen met Compliance Management, vertalen wij maritieme wetgeving, richtlijnen en normen op het gebied van veiligheid, beveiliging, milieu en kwaliteit naar de zeevaartpraktijk. Daarnaast verzorgen wij hoogwaardige in-company trainingen, klassikale en online STCW-trainingen voor bedrijven en zeevarenden. Ook adviseren en ondersteunen wij over vaarbevoegdheid aanvragen.

SUCCESVOLLE VERWIJZING MAKEN

Het vinden van een gekeurde STCW-opleidingsaanbieder kan een mijnenveld zijn voor zeevarenden, vooral voor degenen die nieuw zijn in de branche. Niet alle providers zijn transparant over hun gecertificeerde status of welke vlaggen hun certificaten erkennen. 

U kunt zeevarenden helpen door ze te verwijzen naar onze website en in het bijzonder naar dit artikel: Waar u op moet letten bij het kiezen van een STCW-training of cursus.

Alle zeevarenden die voor het eerst aan boord gaan van schepen van meer dan 500 GT moeten een Security Awareness training volgen; degenen met beveiligingstaken hebben de training Designated Security Duties nodig. Afhankelijk van het type schip kan ook een training Passenger Ship Crowd Management nodig zijn. 

Ervaren zeevarenden moeten om de vijf jaar bepaalde certificaten vernieuwen, waarvoor eer refresher training nodig is. Lees onze STCW-training News Update voor meer informatie over welke certificaten een herhalingstraining nodig hebben.

Als affiliate heeft u korte lijntjes naar ons vriendelijke en deskundige team dat klaar staat om u advies en ondersteuning te bieden bij het promoten van de STCW online trainingen. Als u vragen of feedback heeft, horen we het graag!

              STCW Training News Update

REGISTREER ALS AFFILIATE PARTNER