Safety training voor zeevaartscholen: Rood Boven Groen biedt meer en meer online safety trainingen aan, maar blijft ook de waarde inzien van klassikaal gegeven trainingen. Al sinds jaar en dag geven wij safety trainingen op zeevaartscholen. Een klassikaal gegeven safety training zeevaartscholen biedt de cursist zoveel extra! Denk aan de meerwaarde van het klassikaal bespreken van de stof, het samen oefenen van casussen, de directe interactie met de trainer.

De safety training zeevaartscholen wordt gegeven door bevlogen trainers met grote kennis van zaken. Al onze trainers trainen vanuit de praktijkervaring. Zij weten waar ze het over hebben en kunnen inspringen op de praktijk aan boord. Uiteraard zijn zij zowel geschoold in het beroep zeevarende als in het vak van trainer.

De safety trainingen die Rood Boven Groen geeft, voldoen aan de eisen die de Nederlandse overheid stelt en komen qua inhoud minimaal overeen met de theorie die het IMO (De Internationale Maritieme Organisatie) vastgesteld heeft.

Maar juist de safety trainingen die op zeevaartscholen gegeven worden moeten geen taaie theorie trainingen zijn. De theorie verbinden met de praktijk. Met levendige voorbeelden en constructieve oefeningen, dat is ons doel. De sfeer is informeel waardoor de cursisten uitgenodigd worden om actief mee te doen. Wij zijn ervan overtuigd dat cursisten op deze manier het maximale uit de training kunnen halen.

 

Klassikale STCW-trainingen

Een overzicht van de mogelijke safety trainingen die op zeevaartscholen gegeven (kunnen) worden zijn:

  • Designated Security Duties
  • Ship Security Officer – Company Security Officer
  • Passenger Ship Crowd Management Training including Safety Training for Personnel Providing Service to Passengers in Passenger Spaces
  • Security Awareness Training for All Seafarers
  • Passenger Ship Crisis Management and Human Behaviour
  • Passenger Safety, Cargo Safety and Hull Integrity

Deze trainingen hebben een STCW-code en worden derhalve afgesloten met de uitgifte van het betreffende certificaat waarmee de zeevarende kan aantonen dat hij voor die training voldoet aan de normen en eisen die het Internationaal Verdrag betreffende de normen voor zeevarenden inzake opleiding, diplomering en wachtdienst stelt.

 

In-company safety training op zeevaartschool of bedrijf.

Maar voor zowel bedrijven als zeevaartscholen bieden wij ook ‘custom made’ safety trainingen aan. Deze trainingen worden niet beschreven in de SCTW-code en worden niet afgesloten met een certificaat. Maar waarmee worden deze safety trainingen dan wel afgesloten? Met de kennis die u uw leerlingen wil meegeven! Wij kunnen gebruikmaken van trainers op elk gebied; van veiligheid en awareness tot teambuilding; neem voor vragen contact met ons op. Deze trainingen noemen wij ‘in-company’-trainingen en passen we helemaal aan op uw wensen en uw school of bedrijf. Zolang het de veiligheid van de zeevarenden maar bevorderd.

 

Hoe zien safety training op zeevaartscholen eruit?

Als locatie voor de safety training kan de zeevaartschool zelf dienen, echter indien u dat wenst, kunnen wij in overleg een andere locatie organiseren. Afgezien van een ruimte die groot genoeg is om de cursisten te herbergen en een goede stroomvoorziening is er niets nodig. Wij zorgen voor de cursusboekjes, de presentatie mogelijkheden en de benodigdheden voor de oefeningen. Veel safety trainingen duren een dag, de mogelijkheid tot het serveren van een lunch is dus geadviseerd.

 

Kwaliteit safety training voor zeevaartscholen

Rood Boven Groen blijft continue bezig met het uitbreiden en ontwikkelen van het trainingsaanbod. De trainingen worden gemaakt door deskundige en gecertificeerde zeevarenden voor zeevarenden en daar waar nodig aangepast indien er zich wijzigingen voordoen. Door de jarenlange praktijkervaring van de trainers is er grote kennis van de maritieme wereld die in de lesstof is en wordt verwerkt. Tevens verbeteren wij de huidige onlinecursussen continu naarmate inzicht verbeterd en feedback van klanten om wijzigingen vragen

 

Contact

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van STCW trainingen klik hier om aan te melden voor onze nieuwsbrief. Tevens brengen wij u graag op de hoogte van de voordelige mogelijkheden voor een safety training voor zeevaartscholen voor meerdere bemanningsleden. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

 

Safety training voor zeevaartscholen  Safety training voor zeevaartscholen  Safety training voor zeevaartscholen   maritieme training  Rood Boven Groen