Rood Boven Groen is het eerste trainingsinstituut dat is goedgekeurd door de Nederlandse Scheepvaart Inspectie om de Security Awareness online training aan te bieden in een e-Learning-omgeving.

Voor wie is de online Security Awareness online training?

De Security Awareness online training is bedoeld voor alle zeevarenden aan boord van ISPS-schepen (>500GT en passagiersschepen) die niet direct zijn belast met beveiligingstaken volgens het scheepsbeveiligingsplan. Bij het starten van een carrière in de maritieme industrie wordt u altijd geconfronteerd met de verplichte STCW-opleidingseisen voordat u aan boord gaat, zelfs als pianist, rating of gastvrouw op een cruiseschip.

 

Wat is een Security Awareness online training?

De Security Awareness online training is bedoeld om de bemanning te trainen zodat ze kunnen bijdragen aan de verbetering van de maritieme beveiliging door een verhoogd bewustzijn en het vermogen te ontwikkelen om beveiligingsdreigingen te herkennen en adequaat te reageren. Dit geldt voor alle zeevarenden. Tijdens deze training wordt deelnemers geleerd hoe ze moeten reageren op een beveiligingsrisico. Zeevarenden kunnen te maken krijgen met diefstal, piraterij, terrorisme en Cyber Security dreigingen. Het is daarom erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn over de beveiliging van schip, bemanning en lading.

De training voldoet aan de volgende normen en trainingsvereisten en neemt c.a. 4 uren in beslag (inclusief online ID check):

 • regulation 13.4 (Deel B) en 18.3 (Deel B) van de International Ship and Port Facility Security (ISPS) Code.
 • IMO Model Course 3.27 Security Awareness Training voor alle zeevarenden (editie 2012).
 • STCW 1978, as amended, Regulation VI / 6.1-3 en STCW-code, section A-VI / 6.4.

 

Security Awareness online training  bij Rood Boven Groen

Rood Boven Groen gelooft dat online cursussen het leven van zeevarenden aangenamer kunnen maken door de Security Awareness online training in een e-learning omgeving aan te bieden. Security Awareness online training geeft u zelf de controle. In uw eigen omgeving, tijd en tempo kunt u de theoretische kennis eigen maken door middel van het volgen van deze training en maakt u aansluitend online het examen.

Internet en een PC, laptop of i-pad zijn nodig om de training te volgen. Bij afname van meerdere trainingen is het ook mogelijk om de training offline te volgen. De training kan gemakkelijk worden ingepast in andere werk- en persoonlijke verplichtingen en kan afgestemd worden op de eigen trainingsbehoeften door meer of minder tijd te besteden aan bepaalde onderwerpen. Het examen kan worden afgelegd wanneer u zich er klaar voor voelt, waardoor uw slaagkans groter wordt. Het volgen van een online training is duurzaam waardevol, omdat deze een kleinere ecologische voetafdruk heeft dan klassikale training.

Rood Boven Groen is een door de Nederlandse Scheepvaart Inspectie (NSI) erkend trainingsinstituut en biedt meerdere STCW trainingen aan voor koopvaardij-, RORO-, ROPAX- en passagiersschepen conform de eisen van STCW as amended. Kwaliteit staat voorop en daarom zijn de cursussen ISO 9001 gecertificeerd. Klik hier om te zien welke vlaggenstaten de STCW certificaten van Rood Boven Groen accepteren (White list).


Rood Boven Groen biedt onder andere de volgende online STCW trainingen aan:

 • Security Awareness online training for All Seafarers.
 • Security Training for Seafarers with Designated Security Duties;
 • Company Security Officer;
 • Security Awareness Training for Port Facility Personnel;
 • Passenger Ship Crowd Management;
 • Passenger Safety Cargo Safety and Hull Integrity;
 • Security Awareness for Port Facility Personnel with Designated Security Duties;
 • Passenger Ship Crisis Management and Human Behaviour Refresher;
 • Passenger Safety, Cargo Safety and Hull Integrity training Refresher.

Bekijk hier alle online STCW trainingen van Rood Boven Groen.

 

Contact

Neem gerust contact op als er vragen zijn over de Security Awareness online training. Wilt u op de hoogte blijven van al onze trainingen klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Tevens brengen wij u graag op de hoogte van de voordelige mogelijkheden om een online training voor meerdere bemanningsleden binnen uw bedrijf af te nemen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

 

security awareness online training  security awareness online training  security awareness online training   maritieme training  Rood Boven Groen