Een STCW 95 training wordt bij maritiem trainingsbureau Rood Boven Groen online aangeboden voor koopvaardij- en passagiersschepen conform de eisen van het STCW 95 verdrag.

 

STCW 95 training, wat is dit?

STCW 95 training is een training die door de Nederlandse overheid is goed gekeurd. In Nederland gebeurt dit door de Inspectie Transport en Leefomgeving (ILT). ILT is verantwoordelijk om controle en toezicht te houden op de aanbieders van een maritieme trainingen voor zeevarenden. De richtlijnen zijn opgesteld door de International Maritime Organisation (IMO) in het STCW verdrag. STCW staat voor het ‘Het Internationale Verdrag’ betreffende de normen voor zeevarenden inzake opleiding, diplomering en wachtdienst: International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers, STCW-verdrag.

 

Rood Boven Groen is het eerste door de Nederlandse overheid goedgekeurde trainingsbureau dat STCW gekeurde Security en Safety trainingen online aanbiedt in een e-learning omgeving. Rood Boven Groen heeft een veilige ID-controle kunnen inbouwen bij o.a. de Security Awareness training, zodat het nu mogelijk is om deze STCW 95 training online altijd en overal te volgen.

 

Herziening naar STCW 95 verdrag voor STCW 95 training

Het STCW verdrag is opgesteld in 1978. Naast dit verdrag is er sinds 1995 de STCW-code gemaakt die de bepalingen uit het verdrag nader specificeert. Hier is de term STCW 95 ontstaan en daarmee de naam STCW 95 training. In 1995 heeft men het STCW verdrag voor STCW 95 grondig herzien: vage zinsdelen werden verwijderd of herschreven, het werd aangepast aan de tijd, er werden implementatieverplichtingen voor de verdrag landen in opgenomen en het verdrag werd verdeeld in een verdrag en een code. Vóór 1978 was dit verdrag er niet, toen konden de landen zelf bepalen wat de minimale eisen waren voor de zeevaart.

 

Dit bracht helaas vele risico’s en ongelukken met zich mee. Op dit moment zijn er 144 landen aan het STCW 95 verdrag gebonden, dit is dus om en nabij de 98% van de gehele wereld. Het nieuwe verdrag, na de wijziging ook wel STCW 95 verdrag genoemd, zorgt ervoor dat de zeevaart door middel van de STCW 95 training van goede kwaliteit is. Het verdrag is van toepassing op alle schepen van de aangesloten landen. Wat wel belangrijk is om te vermelden is dat het alleen maar gaat om de kwaliteit van het schip en de bemanning. De hoeveelheid bemanningsleden is geregeld in een ander verdrag namelijk het SOLAS verdrag.

 

 

STCW training online van Rood Boven Groen

De online STCW 95 training geeft u zelf de controle. In uw eigen omgeving, tijd en tempo kunt u de theoretische kennis eigen maken door middel van het volgen van deze training en maakt u aansluitend online het examen. Internet en een PC, laptop of I-pad zijn nodig om de training te volgen. Bij afname van meerdere trainingen is het ook mogelijk om de training offline te volgen. De training kan gemakkelijk worden ingepast in andere werk- en persoonlijke verplichtingen en kan afgestemd worden op de eigen trainingsbehoeften door meer of minder tijd te besteden aan bepaalde onderwerpen.

 

Het examen kan worden afgelegd wanneer u zich er klaar voor voelt, waardoor uw slaagkans groter wordt. Het volgen van een online STCW 95 training helpt duurzaamheid te bevorderen, omdat deze een kleinere ecologische voetafdruk heeft dan een klassikale training.

Rood Boven Groen biedt de volgende STCW 95 training online aan:

  • Security Awareness course for All Seafarers;
  • Security course for Seafarers with Designated Security Duties;
  • Company Security Officer course;
  • Security Awareness course for Port Facility Personnel;
  • Passenger Ship Crowd Management course;
  • Passenger Safety Cargo Safety and Hull Integrity course;
  • Security Awareness for Port Facility Personnel with Designated Security Duties;
  • Passenger Ship Crisis Management and Human Behaviour Refresher;
  • Passenger Safety Cargo, Safety and Hull Integrity training Refresher.

 

STCW 95 training aanbod uitbreiden

Rood Boven Groen is voortdurend bezig met het uitbreiden en ontwikkelen van het STCW 95 training aanbod. Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Rood Boven Groen. De trainingen worden gemaakt door deskundige zeevarenden voor zeevarenden en daar waar nodig aangepast indien er zich wijzigingen voordoen. Tevens verbeteren wij de huidige online STCW 95 training continu naarmate inzicht verbeterd en feedback van klanten om wijzigingen vragen.

 

Contact

Wilt u op de hoogte blijven van al onze trainingen klik hier om aan te melden voor onze nieuwsbrief. Tevens informeren we u graag over de voordelige mogelijkheden om een STCW 95  training course voor meerdere bemanningsleden binnen uw Rederij af te nemen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

 

STCW 95 training  STCW 95 training  STCW 95 training   STCW 95 training  Cruise Ship training cours