STCW Training News

Update nr. 1

September 2020

In deze STCW Training News Update:

  • Online Training: Designated Security Duties (DSD)
  • Monsterboekje Panama en STCW Security Awareness (SA)
Terug naar STCW Training News

Online Training: Designated Security Duties (DSD)

We leven in een moderne tijd met talloze mogelijkheden. Waar we vroeger brieven schreven en de bibliotheek bezochten om onderzoek te doen, kunnen we nu 24 uur per dag e-mails versturen en op internet informatie vinden. Door de verbetering van de toegankelijkheid en het gemak van internet, kan de manier van leren efficiënter worden.
Rood Boven Groen is verheugd de Security training for seafarers with Designated Security Duties toe te voegen aan haar lijst met online trainingen.

Rood Boven Groen werkt sinds 2018 samen met het ILT; we creëerden een nieuw concept van het leren en volgen van STCW-trainingen. Onze online STCW-trainingen zijn ontwikkeld met de IMO Model Course als referentie. De kennis en jarenlange ervaring die we hebben opgedaan met de goedgekeurde klassikale trainingen, zijn geïntrigeerd in de online trainingen. De nieuwste inzichten in online studeren en actuele ervaringen op zee worden gecombineerd in de uitgebreide online trainingen.

Een aantal van onze online trainingen bevatten een takenboek voor gebruik aan boord. Zo kan de deelnemer de theorie direct in de praktijk toepassen. Het doel van de taken is om kennis te versterken en de begrippen te verdiepen. De interactie tussen theorie en praktijk aan boord wordt door geen enkele traditionele klassikale cursus overtroffen.

In verband met de wereldwijde pandemie COVID-19 vinden zeevarenden en rederijen het belangrijk om hun opleidingsbehoeften online te vervullen. Toen we drie jaar geleden de online trainingen ontwikkelden, wisten we niet van de belangrijke rol die de online trainingen nu spelen om aan deze vraag te voldoen. De online, STCW-goedgekeurde trainingen van Rood Boven Groen bieden ultiem gemak, zijn betaalbaar en staan vol met relevante informatie. De online trainingen zijn ontwikkeld door zeevarenden, voor zeevarenden.

 

Monsterboekje Panama en STCW Security Awareness

Alle zeevarenden werkzaam aan boord van een zeeschip onder Panamese vlag dienen in het bezit te zijn van een Panamees monsterboekje. Een van de vereisten voor de aanvraag van een Panamees monsterboekje is het security awareness certificaat.

De Security Awareness training en de Security training for seafarers with Designated Security Duties zijn online te behalen bij Rood Boven Groen. Onze online STCW trainingen zijn goedgekeurd door de Nederlandse Scheepvaartinspectie en worden geaccepteerd door de Panamese vlagstaat. Klik hier voor informatie over welke vlagstaten de Nederlands gekeurde trainingen accepteren.

Hartelijke groeten,
Team RBG