STCW training bij maritiem trainingsbureau Rood Boven Groen wordt online aangeboden voor koopvaardij- en passagiersschepen conform de eisen van STCW.


STCW training
, wat is dit?

De STCW training is een maritieme cursus die door de Nederlandse overheid is goed gekeurd. In Nederland gebeurt dit door de Inspectie Transport en Leefomgeving (ILT). ILT is verantwoordelijk om controle en toezicht te houden op de aanbieders van een maritieme training. De richtlijnen zijn opgesteld door de International Maritime Organisation (IMO) in het STCW verdrag, een internationaal verdrag over de minimale eisen waaraan zeevarenden op professionele en commerciële schepen moeten voldoen qua training, certificering en wachtlopen. STCW is de afkorting van ‘Standards of Training, Certification and Watchkeeping’.

Deze regelgeving heeft als doel de veiligheid en gezondheid van alle medewerkers aan boord van een schip te waarborgen. Rood Boven Groen is het eerste door de Nederlandse overheid goedgekeurde trainingsbureau dat o.a. de onder Nederlandse vlag goedgekeurde training Security awareness (Reglement V1/6, paragraaf 1,2 & 3 en sectie A-V1/6.4) volledig online aanbiedt in een e-learning omgeving. Rood Boven Groen heeft een veilige ID-controle kunnen inbouwen bij o.a. de Security Awareness training die het mogelijk maakt om de online training altijd en overal te volgen.

 

STCW training online van Rood Boven Groen

STCW training online geeft u zelf de controle. In uw eigen omgeving, tijd en tempo kunt u de theoretische kennis eigen maken door middel van het volgen van deze training en maakt u aansluitend online het examen. Internet en een PC, laptop of i-pad zijn nodig om de training te volgen. Bij afname van meerdere trainingen is het ook mogelijk om de training offline te volgen.

De training kan gemakkelijk worden ingepast in andere werk- en persoonlijke verplichtingen en kan afgestemd worden op de eigen trainingsbehoeften door meer of minder tijd te besteden aan bepaalde onderwerpen. Het examen kan worden afgelegd wanneer u zich er klaar voor voelt, waardoor uw slaagkans groter wordt. Het volgen van een online training helpt duurzaamheid te bevorderen, omdat deze een kleinere ecologische voetafdruk heeft dan klassikale training.

Rood Boven Groen biedt de volgende STCW training online aan:

  • Security Awareness training for All Seafarers;
  • Security Training for Seafarers with Designated Security Duties;
  • Company Security Officer.
  • Security Awareness Training for Port Facility Personnel;
  • Security Awareness for Port Facility Personnel with Designated Security Duties;
  • Passenger Ship Crowd Management;
  • Passenger Safety, Cargo Safety and Hull Integrity.

 

STCW training refresher van Rood Boven Groen

Een STCW training die Rood Boven Groen aanbiedt hoeft in principe niet na een aantal jaren herhaald te worden. Echter zijn er Rederijen die dit wel verwachten van hun personeel aan boord om op deze manier alle lesstof up-to-date te houden en vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen. De volgende trainingen worden door ons als online refresher aangeboden:

  • Passenger Ship Crisis Management and Human Behaviour Refresher;
  • Passenger Safety, Cargo Safety and Hull Integrity training Refresher.

 

STCW training certificaat

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) publiceert regelmatig een actueel overzicht van erkende maritieme trainingen. In het Overzicht erkende trainingen staan alle erkende trainingen voor de zeevaart en visserij. Klik hier om te zien welke vlaggenstaten de STCW certificaten van Rood Boven Groen accepteren.

 

STCW training aanbod uitbreiden

Wij blijven steeds bezig met het uitbreiden en ontwikkelen van ons trainingsaanbod. Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Rood Boven Groen. De trainingen worden gemaakt door deskundige zeevarenden voor zeevarenden en daar waar nodig aangepast indien er zich wijzigingen voordoen. Tevens verbeteren wij de huidige online cursussen continu naarmate inzicht verbeterd en feed back van klanten om wijzigingen vragen.

 

Contact

Wilt u op de hoogte blijven van al onze trainingen klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Tevens informeren wij u graag over de voordelige mogelijkheden om een online training voor meerdere bemanningsleden binnen uw Rederij af te nemen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

 

STCW training  STCW training  STCW training