Passenger Ship Crisis Management and Human Behaviour – Engelstalige online training

De training Passenger Ship Crisis Management and Human Behaviour (CMHB) is een training die is samengesteld en geschreven vanuit de beleving van de zeevarende en vol praktische voorbeelden. Bij Rood Boven Groen is deze training volledig online te volgen. Waar je bent en wanneer je de training volgt is niet langer van belang voor het succesvol afronden van deze training.

STCW-code CMHB

STCW, Regulation V/2, paragraph 8 and section A-V/2.4.

Goedgekeurd door

De training is goedgekeurd door de Nederlandse Scheepvaart Inspectie: Inspectie Leefomgeving & Transport (IL&T).

Geaccepteerd door

Het STCW-certificaat wordt geaccepteerd door o.a. MCA(UK), EU-landen, Panama, Bahamas, Cayman Islands, Malta, Liberia, Singapore, Cyprus, Isle of Man, Antigua & Barbuda, Marshall Islands. Voor een volledig overzicht van de STCW-partijen waarmee Nederland een overeenkomst heeft in overeenstemming met hoofdstuk I, Reg. 10 van de STCW-code, klik hier.

Verplicht voor

Kapiteins, stuurlieden, machinisten en alle andere bemanningsleden, die aan boord verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van passagiers in noodsituaties.

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze training.

ID-Check

 • Na het afronden van het assessment dient u een elektronische ID-controle uit te voeren met uw mobiele telefoon
 • Deze ID-controle is vereist door de Nederlandse Scheepvaartinspectie
 • De ID-controle wordt uitgevoerd door een derde partij in de EU en voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
 • Alleen na een positieve ID-check zullen we uw certificaat binnen 3 werkdagen uitgeven.

Benodigdheden

PC met stabiele internet verbinding. Een telefoon met camera voor ID check.

Trainingsonderdelen CMHB

De cursus Passenger Ship Crisis Management and Human Behaviour bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Organisatie en afhandeling in noodsituaties, incl. besluitvorming.
 • Het belang van training, oefeningen en oefeningen begrijpen.
 • Leidinggeven aan en invloed uitoefenen op personen in noodsituaties.
 • Communicatieve vaardigheden verbeteren en stress en de gevolgen ervan in noodsituaties begrijpen.

Examen

Als u alle hoofdstukken heeft doorlopen, kunt u deelnemen aan het examen.

Het examen bestaat uit 25 meerkeuzevragen, het slagingspercentage is 70%. Studenten die niet slagen, kunnen de cursusinhoud opnieuw bekijken en het examen nog maximaal twee keer afleggen.

Benodigde tijd

Ongeveer 10 tot 12 uren.

Certificaat

Om het certificaat Passenger Ship Crisis Management and Human Behaviour online te behalen dient u onderstaande stappen te doorlopen:

 • Maak een account aan of log in als je al een account hebt. Voor bedrijven die meerdere trainingen willen kopen voor bemanning, bieden wij bedrijfscodes aan. Wij informeren u graag over deze mogelijkheid;
 • Selecteer en koop vervolgens de juiste training;
 • Lees de inhoud van de training;
 • Maak daarna het online examen met 25 meerkeuzevragen;
 • Na afronding van het examen bent u verplicht een elektronische identiteitscontrole te doen;
 • Alleen na een positieve ID-check ontvangt u uw certificaat binnen 3 werkdagen;
 • De training is Engelstalig.

Passagiersschip trainingen

Rood Boven Groen biedt het volledige pakket van Passagiersschip Trainingen zoals beschreven in STCW Sectie A-V/2. Er zijn drie cursussen met betrekking tot Passagiersschepen:

 • Cursus Crowd Management: vereist volgens STCW Sectie A-V/2, paragraaf 3 voor Masters, Officieren, Ratings en personeel dat op de bemanningslijst is aangewezen om passagiers te helpen in noodsituaties. Klik hier voor cursusinformatie.
 • Cursus Crisismanagement & Human Behaviour: vereist volgens STCW Sectie A-V/2, paragraaf 4 voor Masters, Hoofdwerktuigkundigen, Hoofd Stuurlieden, Tweede Werktuigkundigen en elke persoon die op de bemanningslijst is aangewezen als verantwoordelijk voor de veiligheid van passagiers in noodsituaties.
 • Cursus Passenger Safety, Cargo Safety & Hull Integrity: vereist volgens STCW Sectie A-V/2, paragraaf 5 voor Masters, Hoofdwerktuigkundigen, Hoofd Stuurlieden, Tweede Werktuigkundigen en elke persoon die direct verantwoordelijk is voor het inschepen en ontschepen van passagiers, voor het laden, lossen of vastzetten van lading, of voor het sluiten van rompopeningen aan boord van ro-ro passagiersschepen. Klik hier voor cursusinformatie.

Bedrijven voordeel

Bent u werkzaam voor een rederij of maritiem uitzendbureau en boekt u vaker (online) trainingen? Als zakelijke klant bij Rood Boven Groen profiteert u van voordeel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden om vaste klant of affiliate partner te worden.